Aminozuren van tarwe
Andere namen: Aminozuren van tarwe, gehydrolyseerd tarweproteïne
Schade score: 1 (Natuurlijke stoffen)
Tarweaminozuren, ook wel gehydrolyseerd tarweproteïne genoemd, zijn de producten van de verwerking van tarwe, een van de meest geteelde en belangrijkste granen ter wereld. Tarwe is rijk aan vitaminen, mineralen en vooral aan aminozuureiwitten, die worden verkregen door hydrolyse. Dit gehydrolyseerde eiwit bevat een groot aantal aminozuren, die erg belangrijk zijn voor het menselijk lichaam omdat ze de basisbouwstenen van eiwitten zijn.
Aminozuren uit tarwe worden vaak gebruikt in de cosmetica-industrie, met name in haar- en huidverzorgingsproducten. Hun belangrijkste voordeel is dat ze water aan zich kunnen binden en zo het haar of de huid hydrateren en voeden. Deze eigenschap wordt vooral gebruikt in shampoos, conditioners, haarmaskers of vochtinbrengende crèmes. Dankzij hun samenstelling verbeteren tarweaminozuren de structuur van het haar, verhogen ze de weerstand, elasticiteit en sterkte en geven ze het haar glans. In de voedingsindustrie worden ze gebruikt als voedingssupplementen, waarvan de consumptie bijdraagt tot een betere gezondheid en vitaliteit van het organisme.