Over ons

Duik bij ons in echt duurzame mode die snel een plaatsje in je garderobe zal veroveren.

Op één plek bieden we ethische mode van hoge kwaliteit uit de hele wereld die een minimale impact op het milieu heeft en een verhaal draagt dat je zal fascineren.
Het begin van onze reis begon in 2014 toen we het kleurrijke merk Inkkas voor het eerst introduceerden in Tsjechië.

Extraordinary handgemaakte schoenen gemaakt van stoffen van lokale producenten in Peru, geproduceerd volgens de Fair Trade-principes en -regels in Mexico.

We vonden het geweldig dat jullie net zo enthousiast waren over deze kleurrijke en originele sneakers met een verhaal als wij, en ons idee om eerlijke en ethische mode van over de hele wereld op één plek aan te bieden werd steeds meer werkelijkheid.

En zo duurde het niet lang voordat we in 2016 een samenwerking wisten te regelen met een ander mooi en verantwoord merk, dat hun schoenen met liefde en van gerecycled materiaal maakt.

Braziliaans merk Perky bracht nog meer kleur en lichtheid in ons portfolio.

Een andere mijlpaal die bevestigde waar we al vanaf het begin voor gaan, was het zien van de documentaireThe True Cost (een aanrader voor iedereen die hem nog niet gezien heeft), waarin de barre omstandigheden van de kledingindustrie en de zogenaamde "ware kosten" aan het licht worden gebracht. Fast Fashion.

In 2017 reikten we de hand aan Ecoalf, een jong Spaans merk dat veganistische schoenen maakt van plastic dat van de oceaanbodem is gevist of milieuvriendelijke kleding van biologisch katoen of gerecyclede materialen zoals visnetten of gebruikte autobanden.

Omdat we de achtergrond van onze kleding belangrijk vinden, hebben we in 2020 ons assortiment uitgebreid met een ander uniek merk SKFK, dat hun kleding van gerecycled of biologisch katoen maakt in Spanje.

In 2022 hebben we ons assortiment uitgebreid met een reeks eco-geneesmiddelen die vrij zijn van chemicaliën en niet op dieren zijn getest. Bovendien hebben we onze website in 15 talen vertaald en verkopen we aan heel Europa.

Voor elke bestelling planten we een boom!
In samenwerking met de Trees.org Foundation sturen we voor elk paar verkochte schoenen of kleding een prijs, gelijk aan het bedrag van één boom die wordt geplant in het kader van het huidige project van de stichting. Meer informatie op trees.org.

Voor het jaar 2021 heeft Ferwer
* meer dan 5.700 bomen geplant
* dit zal helpen om meer dan 330 ton CO2 te verwijderen

volgens de EPA (Environmental Protection Agency), staat 330 ton CO2 gelijk aan
- 1.311.000 mijl gereden door de gemiddelde auto of
- 140.400 gallons benzine of
- 165.500 pond verbrande steenkool of
- 38.600.000 iPhones die zijn opgeladen

Bij het bestellen van nieuwe goederen kiezen we altijd voor de verzending met de kleinste koolstofvoetafdruk en verpakken we elke bestelling in gerecycled papier.

Verkochte merken
Baula        Ben & Anna        Bio-D        Circular Cup        Cottony        Eatgreen        Eco Cosmetics        Ecoalf        Ecodis        Ecoegg        Einhorn        Endles by Econea        Ey!        Fair Squared        Ferwer        Frosch        Green Banana Paper        Handmade Beauty        Henné Color        Hydrophil        Inkkas        Jack n Jill        Jelen        Kimmy Candles        Kongy        Kvitok        Lamazuna        laSaponaria        Lonka        Made Sustained        Midori        More Joy        Mulieres        Nano-b        Neobotanics        Nobilis Tilia        Officina Naturae        OnlyBio        OnlyEco        Organyc        Pedag        Perky        Pinke Welle        Preserve        Purity Vision        Radico        SKFK        Snuggs        Solar Tea        Sonett        Swirl        The Greatest Candle in the World        Tierra Verde        TIO        TL Candles        Urtekram        Vegetology        Watersavers        Wave        Weleda        Yoni        You & Oil        Yuuki        
Categorie
Top