facebook
Bestellingen geplaatst voor 14:00 worden onmiddellijk verzonden | Gratis verzending boven 80 EUR

Azijnzuur (Acidum aceticum)

Andere namen: Azijnzuur, Acidum aceticum concentratum, Acidum aceticum glaciale

Schade score: 2 (Derivaten van natuurlijke stoffen)


Azijnzuur is een organische stof die voorkomt in planten en dieren en essentieel is voor bepaalde soorten bacteriën. Het heeft een licht zure geur en smaak en is in zijn pure, geconcentreerde vorm een kleurloze vloeistof. Andere namen zijn Azijnzuur, Acidum aceticum concentratum, Acidum aceticum glaciale. Azijnzuur is een belangrijk bestanddeel van azijn, dat wordt gebruikt bij de productie van veel gerechten. Het heeft ook veel industriële toepassingen in de textiel-, chemische en farmaceutische industrie.

In de voedingsindustrie wordt azijnzuur gebruikt als conserveermiddel in sommige voedingsmiddelen zoals kool, augurken en andere ingemaakte voedingsmiddelen, en het zit ook in sommige jam en sappen. In cosmetica wordt azijnzuur vaak gebruikt in shampoos en lotions als pH-regelaar. In de industrie wordt azijnzuur gebruikt bij de productie van bepaalde kunststoffen zoals polyvinylacetaat en polyethyleentereftalaat. In de chemische industrie wordt azijnzuur gebruikt bij de productie van acetanilide, dat wordt gebruikt als pijnstiller en koortswerend middel, en vinylacetaat, dat wordt gebruikt bij de productie van verf. Azijnzuur is ook belangrijk voor de productie van geneesmiddelen zoals aspirine en andere niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen.

Azijnzuur (Acidum aceticum) komt voor in de volgende producten

Card image
Azijnreiniger Framboos
Productgegevens
Card image
Azijnreiniger Framboos
Productgegevens
Card image
Vaatwasmiddel 0,5 l
Productgegevens
Card image
Vaatwasmiddel 0,5 l
Productgegevens
Card image
La Droguerie Ecologique van Alcoholazijn 12% (1 l)
Productgegevens
Card image
La Droguerie Ecologique van Alcoholazijn 12% (1 l)
Productgegevens
Categorie
Top