facebook
Bestellingen geplaatst voor 14:00 worden onmiddellijk verzonden | Gratis verzending boven 80 EUR

Cacaoboom (Theobroma cacao)

Andere namen: cacao

Schade score: 1 (Natuurlijke stoffen)


De cacaoboom, ook bekend als Theobroma cacao, is een boom die oorspronkelijk voorkomt in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Hij werd al rond 2000 voor Christus door de oude Maya's gekweekt, van wie de teelt van deze plantensoort zich naar verschillende delen van de wereld verspreidde. De cacaoboom wordt vooral gewaardeerd om zijn vruchten, die de zaden - cacaobonen - bevatten. Deze bonen zijn de belangrijkste bron van cacaopoeder en cacaoboter, de hoofdingrediënten van chocolade.

Producten van de cacaoboom zijn te vinden in een breed scala aan voedingsmiddelen. Het meest bekend is natuurlijk chocolade, dat wordt gemaakt door cacaopoeder, cacaoboter en suiker te mengen. De cacaobonen worden ook gesponnen tot cacaopoeder, dat wordt gebruikt voor warme chocolademelk, gebakken producten, ijs of als smaakstof in bepaalde vleessoorten. Cacaoboter is een belangrijk ingrediënt in veel schoonheidsproducten, zoals zeep, crèmes en make-up, vanwege de zeer hydraterende eigenschappen. Een ander bijproduct van de verwerking van cacaobonen is cacaopulp, dat wordt gebruikt als veevoer. De cacaoboom biedt dus een breed scala aan toepassingen en de vrucht is een waar geschenk van de natuur.

Cacaoboom (Theobroma cacao) komt voor in de volgende producten

Card image
Biologische Sheaboter 350 ml
Productgegevens
Card image
Biologische Sheaboter 350 ml
Productgegevens
Card image
Biologische Sheaboter 350 ml
Productgegevens
Card image
Biologische Sheaboter 350 ml
Productgegevens
Card image
Biologische Sheaboter 350 ml
Productgegevens
Card image
Biologische Sheaboter 350 ml
Productgegevens
Categorie
Top