Calcium Gluconaat (Calcium Gluconaat)
Andere namen: Calciumgluconaat, calciumzout Gluconzuur, E 578
Schade score: 2 (Derivaten van natuurlijke stoffen)
Calciumgluconaat is een chemische stof die vaak wordt gebruikt in de medische praktijk en in de voedingsindustrie. De andere namen zijn Calciumgluconaat, Calciumzout Gluconzuur, E578. Dit vitaal mineraal voedingssupplement wordt vaak gebruikt als een remedie tegen krabben, omdat het in staat is om het lichaam aan te vullen met het nodige calcium. In de geneeskunde wordt het voornamelijk gebruikt om calciumtekort in het lichaam te behandelen.
Calciumgluconaat is te vinden in veel voedingsmiddelen waar het gebruikt wordt als stabilisator, zuurteregelaar, maar ook als sekwestratiemiddel. In de praktijk kan dit bijvoorbeeld in bakproducten, ijs of kaas, waar het helpt om de structuur van het voedsel te stabiliseren. Daarnaast wordt het ook gebruikt als voedingsadditief in bepaalde soorten mineraalwater of zuivelproducten. Door zijn vermogen om zich te binden aan metalen, wordt het ook gebruikt in bepaalde soorten wijn, waar het helpt om de aanwezigheid van ongewenste metaalzouten te elimineren. Het is ook te vinden in verschillende soorten cosmetica, waar het fungeert als emulgator en vochtinbrenger.