facebook
Bestellingen geplaatst voor 14:00 worden onmiddellijk verzonden | Gratis verzending boven 80 EUR

Chinese lychee (Litchi chinensis)

Andere namen: tweebladig heerlijk

Schade score: 1 (Natuurlijke stoffen)


De Chinese lychee, ook wel bekend als de tweebladige delicious, is een subtropische groenblijvende boom die inheems is in de Chinese provincies Kanton en Fujian. De vrucht wordt op het eerste gezicht gekenmerkt door zijn harde en ongelijkmatige roodbruine schil. De vrucht wordt tot twee keer per jaar aan deze boom geproduceerd en geniet een grote populariteit in binnen- en buitenland. Het is een van de oudste cultuurgewassen en de ingemaakte vruchten werden al in het oude China verhandeld.

De Chinese lychee wordt vooral gewaardeerd om zijn aromatische vrucht, die wordt gekenmerkt door zijn zoete, lichtzure smaak. Lychees kunnen vers, gedroogd, geconserveerd of tot sap of wijn verwerkt worden. In China en Zuidoost-Azië worden lychees ook gebruikt om verschillende soorten snoep, compotes en jam van te maken. Dankzij de kenmerkende smaak en het delicate aroma wordt lychee tegenwoordig ook gebruikt in cosmetica, met name in verschillende gezichtsmaskers, crèmes en oliën. Ondanks het feit dat lychee meestal vers wordt gegeten, kan het ook in gedroogde vorm worden gevonden. Gedroogde lychees, bekend als 'lychee noten', zijn een populair ingrediënt in thee en kruidenmengsels. In de farmaceutische industrie worden lychee-extracten gebruikt vanwege hun antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Categorie
Top