Honingaroma
Andere namen: Honingaroma, honingaroma, melgeur
Schade score: 2 (Derivaten van natuurlijke stoffen)
Honingaroma, ook wel honingaroma, honingaroma of mel fragrance genoemd, is een populaire smaakmaker voor veel voedingsmiddelen. Het geeft producten niet alleen hun karakteristieke zoete maar ook aparte smaak, maar het ondersteunt ook hun natuurlijke smaakprofiel. Het aroma wordt op natuurlijke wijze verkregen uit bijenkorven of wordt gecreëerd door suikers te fermenteren.
Honingaroma is een onmisbaar onderdeel geworden van veel producten in de voedselwereld. Het is te vinden in gebakken producten, vleesproducten, dranken, honingrepen, ontbijtgranen en zelfs cosmetische producten. Het wordt veel gebruikt bij de productie van alcoholische dranken zoals mede, maar ook in niet-alcoholische dranken zoals verschillende soorten thee of energiedrankjes. Honingaroma wordt ook gebruikt in de parfumerie, waar het een zoete en warme noot toevoegt aan geuren. Honing is ook te vinden in zeep en crèmes, die dankzij honing een unieke geur krijgen, maar ook voedende en hydraterende eigenschappen. De honingsmaak, met zijn specifieke karakter, verrijkt niet alleen smaken en aroma's, maar verbetert ook de algehele sensorische ervaring van de producten.