Lactobacillus bulgaricus
Andere namen: Lactobacillus bulgaricus GLB44 (5 miljard CFU 0,5 g)
Schade score: 1 (Natuurlijke stoffen)
Lactobacillus bulgaricus, ook bekend als Lactobacillus bulgaricus GLB44 (5 miljard CFU 0,5 g), is een speciale bacteriestam die veel wordt gebruikt in de voedingsindustrie vanwege de bewezen gunstige effecten op het menselijk lichaam. Het is een van de bekendste probiotische bacteriën die van nature in ons lichaam voorkomen en hun belangrijkste rol is het behouden van een gezonde darmflora en het ondersteunen van de spijsvertering en het immuunsysteem.
Lactobacillus bulgaricus GLB44 wordt veel gebruikt, vooral in de zuivelindustrie, waar het wordt toegevoegd aan de productie van verschillende soorten yoghurt en andere gefermenteerde zuivelproducten. Dankzij zijn verzurende eigenschappen helpt het om melk in te dikken en aan te zuren en geeft het yoghurt zijn karakteristieke smaak en aroma. Deze stam wordt ook gebruikt bij de productie van probiotische voedingssupplementen, waarbij de belangrijkste rol is om een gezonde darmflora te ondersteunen en het immuunsysteem te versterken.