facebook
Bestellingen geplaatst voor 12:00 worden onmiddellijk verzonden | Gratis verzending boven 80 EUR | Gratis ruilen en retourneren binnen 90 dagen

Rijststroop

Andere namen: Rijststroop

Schade score: 1 (Natuurlijke stoffen)


Rijststroop, in het Engels ook wel Rice syrup genoemd, is een zoetstof die wordt gemaakt door rijst te fermenteren. Dit proces zet de zetmelen in rijst om in suikers. Rijststroop heeft een zeer specifieke zoete smaak. Het is ook een goed alternatief voor mensen die lijden aan glutenintolerantie, omdat rijst geen gluten bevat.

Het wordt vrij veel gebruikt in de voedingsindustrie. Over het algemeen wordt rijststroop aan voedingsmiddelen toegevoegd als zoetstof. Je vindt het bijvoorbeeld in snoepgoed en chocolade, vruchtensappen en -dranken, ijs, koekjes, gebak, mueslirepen, jam en marmelade. Het wordt ook gebruikt om yoghurt en andere zuivelproducten op smaak te brengen. Rijststroop is ook populair in verschillende diëten omdat de suikers langzamer worden vrijgegeven in het lichaam, waardoor de energie-inname verbetert en het hongergevoel vermindert.

Rijststroop komt voor in de volgende producten

Energiereep - Knapperige Pinda
Energiereep - Knapperige Pinda
Productgegevens
Energiereep Abrikoos 55 g
Energiereep Abrikoos 55 g
Productgegevens
Energiereep - Chocolade Espresso
Energiereep - Chocolade Espresso
Productgegevens
Energiereep - Bessen
Energiereep - Bessen
Productgegevens
Energiereep - Rozijn & Walnoot
Energiereep - Rozijn & Walnoot
Productgegevens
Energiereep - Citroen 55g
Energiereep - Citroen 55g
Productgegevens
Categorie Zoek op